Eethuis Halte Assel

Te midden van bos en hei, midden op de Hoge Veluwe vindt u in het plaatsje Assel, Eethuis Halte Assel.

Halte Assel is het hele jaar geopend!

Openingstijden november t/m februari: maandag t/m vrijdag, bij droog en zonnig weer, open vanaf 11 uur tot zonsondergang. (bij slecht weer gesloten) Zaterdag t/m zondag, ongeacht het weer, open van 11 uur tot 19 uur.

U kunt bij ons pinnen.

Halte Assel heeft een binnenruimte waar tot 100  personen terecht kunnen. Zowel binnen als  buiten, op ons terras, heeft u een prachtig uitzicht op de spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort. Het terras biedt plaats aan 120 personen.

Deze unieke locatie is een begrip in de omgeving. U kunt hier terecht met uw hond, fiets, auto of wandelclub voor een lunch, diner, of gewoon even lekker genieten van een hapje of drankje op het terras.

Assel is een dorpje met 12 woningen, een natuurbegraafplaats, een kapel (de Heilige geest kapel) en een natuurcamping. Voorheen stond Assel ook bekend vanwege de ijzerwinning.

In het verleden had Assel een eigen treinstation. Het station was aangelegd voor Prins Hendrik, die daar zijn prive-jachtgebied had, het Kroondomein. Tegenwoordig staat op deze plek dus Eethuis Halte Assel. De omgeving van het Kroondomein is bij uitstek geschikt voor wandelingen en fietstochten in de adembenemende natuur. Er zijn hier uitgestrekte heidevelden en bossen.